Second love, Third love, fourth love….f

De woorden zelfdestructie, eenzaamheid, verwijdering, leegte, ontkenning, minderwaardig voelen, kunnen 1 op 1 gekoppeld worden aan sites als Second Love.

SL zoals gebruikers de site “liefkozend” noemen is een plek of een platform waar mensen die de leegte in zichzelf willen opvullen met een andere vrouw of man zonder enige drempel terecht kunnen. Lekker via je luie stoel, je hoeft er de deur niet voor uit. Je gaat op een app die je vrouw of man niet kent zoals Telegram of Kik en hopla, lekker elkaar leuke berichtjes sturen en zo wordt het toch nog gezellig op de bank thuis.

Ze noemen het liefde als ze elkaar vinden, grenzeloze liefde die verrijkend is en die hen tot een beter mens maakt. …Zo begint het in eerste instantie tenminste. Totdat ook aan deze “liefde” voorwaarden worden gesteld.

Voorwaarden en controle die voortkomt uit angst. Want als je niet meer dagelijks de bevestiging van die ander krijgt, dan komt die leegte weer opzetten. Ben ik niet meer goed genoeg? Hou je nog wel van me? Maak je nog wel tijd voor me? Tijd voor een update, waar ben je en met wie? Wanneer zien we elkaar weer?

De geheimzinnigheid en de continue aandacht maakt het blijkbaar voor honderd duizenden mensen aantrekkelijk om zich hiervoor aan te melden. ‘S Kijken wat ik nog waard ben…, ik wil contact of juist alleen voor de seks? Alles waar men tekorten voelt, zich niet gezien voelt, kun je bij Second Love voor terecht. Er is altijd wel een dolende ziel die jouw leegte wil vullen als je die van haar of hem ook maar vult.

En vaak blijft het niet bij 1 second love, zoals de titel hierboven al aangeeft. De aandacht op het tekort doet steeds meer tekorten ontstaan en zo blijft men wanhopig op zoek naar de bevestiging die men bij anderen denkt te moeten zoeken.

En zo ontstaat een verslavende afhankelijkheid die maar moeilijk doorbroken kan worden. Cocaine, drank of gokken is er niks bij. We zien het ook in de Social media de continue zoektocht naar aandacht en likes. Kijk eens wat een mooi leven ik heb? Check! En ondertussen zo eenzaam als de pestpokken en niet bij machte om in real life hulp te vragen bij je eigen partner, een therapeut of vrienden. Het is een groot moeras van dolende zielen, waarin een ieder elkaar steeds verder naar beneden trekt. Als zombies zoekt men elkaar op en verslindt men elkaar om vervolgens op zoek te gaan naar de volgende zombie.

Zolang iemand niet in staat is om eerlijk te zijn tegenover zichzelf en zijn verlangens dan kun je nog zoveel leuke dingen doen samen (als echtelieden), in therapie gaan, Vertellis’ spelen…Maar dan nog sta je als partner met lege handen. De aantrekkingskracht van aandacht van verschillende mensen, je verhaal kunnen doen of die lichamelijke aandacht is hedentendage blijkbaar groter dan de wil om in de veiligheid van je gezin te zoeken naar oorzaken van het gevoel van leegte.

Of belangrijker nog: bij jezelf op zoek te gaan naar de oorzaken van die leegte en hoe je deze zelf kunt vullen door op zoek te gaan naar leuker werk, een sportief doel (marathons, bergen beklimmen etc) of meer tijd en aandacht aan je gezin en vrouw/man te besteden. Ga in gesprek met elkaar. En kom niet thuis met de “left overs” (kliekjes) zoals Esther Perel in haar interviews benadrukt.

Vreemdgaan is van alle tijden, van hoog tot laag in de bevolking wordt het gedaan, een direct gevolg van de onzichtbare volksziekte die eenzaamheid heet en wordt veroorzaakt door een gebrek aan verbinding met jezelf. Ken jezelf en er gaat een wereld van overvloed voor je open!

Wordt vervolgd…

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s